Cultuurplatform

Op zondag 23 maart veranderen de Bearded Men het Spoel in een slagwerkplaats. ’s Middags mogen kinderen en hun ouders meedoen aan een workshop waarin ze leren drummen en zelfs bodyclappen, waarbij je je lichaam leert gebruiken als drumstel. En iedereen mag meezingen met de liedjes. ’s Avonds vertolken Bartho Staalman en Jense Meek eigen songs.

Door Youetta Visser – bron Culemborgse Courant

Ze zijn er druk mee, Bartho Staalman (percussie) en Jense Meek (accordeon/piano). ,,We hebben voor de workshop een interactief programma in elkaar gezet voor jongeren van ongeveer 8 tot 12 jaar. We leren de basisritmes, ze mogen in groepjes of solo meedrummen en we gaan bodyclappen.” Een leuke hype. Op internet zijn filmpjes te vinden met aanstekelijke ritmes, gemaakt op knieën en borst, met knippende vingers en tikkende voeten. Het hele lichaam blijkt een ritmebox. Bartho is geboren en getogen Culemborger en drumt al sinds zijn 7-de. ,,Buurman John Thämer, muziekprogrammeur van het Spoel, had er geen last van. Integendeel: hij vond het zelfs jammer als ik eens wat minder speelde.”

Op de avond van de 23-ste brengen Meek en Staalman, samen met een basgitarist, een programma van eigen songs, geïnspireerd op hun reizen en ondersteund met soundscapes. Jense Meek: ,,We gingen op reis zonder plan en maakten overal muziek, vaak gewoon op straat. In de songs probeer ik over te brengen hoe het is om weg te gaan en jezelf open te stellen voor alles en iedereen die op je pad komt.” De eerste EP is in de maak, het Spoel heeft de primeur. ,,We hebben net opnames in de studio gemaakt. Het is zo mooi om het geluid te vinden dat bij je verhaal past.” Niet de minste muzikanten. Voordat ze definitief doorbreken kunnen wij nog even van ze genieten in de genieloods.

Meer informatie: www.werkaanhetspoel.nl