Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bruno Ferro Xavier Da Silva + Brainhack Musicbox + Tabitha Boekweit – Evening at the Factory

do 20 april 2023 @ 19:30 - 23:00

Onder de naam ‘An evening at the Factory’ wordt een maandelijkse artist meetup georganiseerd in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. We openen dit keer met de opening van de buiten expositie van Tabitha Boekweit. Waarna basgitaarvirtuoos Bruno Ferro Xavier Da Silva en Oekraïens synth/noise/jazz trio Brainhack Musicbox ons podium op het pleintje betreden.

BRUNO FERRO XAVIER DA SILVA

Tijdens zijn academiejaren koos Bruno Ferro Xavier Da Silva definitief voor de basgitaar, die hij gebruikt in combinatie met strijkstok, samples en elektronische effecten. Zijn muziek is te labelen als funk, jazz, hip hop, avant-garde, electronic, ambient, progressive rock, experimenteel… en misschien wel het allerbelangrijkste: moddervet en awesome.

Vanavond speelt Bruno een solo set én improviseert hij daarna nog een korte set samen met Brainhack Musicbox.

BRAINHACK MUSICBOX

Brainhack Musicbox is een synth/noise/jazz trio uit Oekraïne, bestaande uit Stanislav Bobrytsky (modulaire synth), Pavel Lisovsky (tenor sax) en Anton Boldenko (viool, didgeridoo). Dit improviserende collectief startte in 2016 in Kiev met het mengen van electronische en freejazz tradities; expressieve akoestische klanken ontmoeten krachtige texturen en buitenaardse klanken van de modulaire synth.

Het Steunfonds Oekraïense Makers stelde gitarist Bram Stadhouders in de gelegenheid om dit trio uit te nodigen om 2 maanden lang in Nederland te verblijven en concerten te spelen. Ze proberen in die tijd zoveel mogelijk nieuwe mensen te leren kennen, muzikale connecties te maken en locaties te bezoeken. En nu is dus de Gelderlandfabriek aan de beurt, waar ze een korte set spelen met Bruno Ferro Xavier Da Silva.

TABITHA BOEKWEIT

We openen de buitenexpo van Tabitha. In deze publieke ruimte van de Gelderlandfabriek wordt crew, gast en voorbijganger verrast met de ervaring van beeldende kunst.
Tabitha’s schilderijen bieden een beleving voor alle zintuigen, voortkomend uit de consequente registratie van alles wat ze tegenkomt. Haar doeken zijn een soort dagboek waarin ervaringen en handelingen worden omgezet in de rauwheid van een krachtig handschrift. 

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Gegevens

Datum:
do 20 april 2023
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/bruno-ferro-xavier-da-silva-brainhack-musicbox/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie