Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Elisabethdag 2023

zo 19 november 2023 @ 12:00 - 16:00

Wie jarig is trakteert
12.00 uur & 13.00 uur Water en Wijn Water en Wijn is een intrigerend duo omdat ze elkaar gevonden hebben vanuit totaal verschillende achtergronden. Harm Peter Smilde (gitaar/mondharmonica) is vooral muzikant en schrijft daarnaast over de popscene (de zeventiger jaren, Bob Dylan). Eric Jansen komt meer uit de woordhoek als dichter. Als stadsdichter van Culemborg is hij wel bekend maar hij zingt tegenwoordig ook. Nu ze elkaar tegengekomen zijn vallen de puzzelstukken in elkaar. In het repertoire veel eigen liedjes met invloeden van het Franse chansons en Americana. Satire, weemoed en humor zijn vaste onderdelen.

12.30 uur Suzanne Huijs Kunstenares
Suzanne Huijs van o.a het “wij waren wees” project geeft een presentatie over hoe de portretten tot stand zijn gekomen en waarom bepaalde elementen in het werk zichtbaar zijn.

13.00 uur Sylvia Opstall cursus portrettekenen
In deze workshop portretschilderen leer je in een middag de basis van een portret op te zetten in acrylverf. Daarbij maak je kennis met de technieken van de “oude meesters”. Iedereen die wil portretschilderen kan aanschuiven. Sylvia heeft alle spullen bij zich. Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk. Sylvia zal helpen, instrueren, adviseren en situeren.

13.30 uur Verhalenverteller Eric Borrias: De Boekenmagiër
Ergens in een vreemde bibliotheek heerst de Boekenmagiër over alle boeken en alle verhalen die je maar kunt bedenken. Tijdens een storm komt er een jongen schuilen; Rik. Rik bangerik, zeggen ze op school, want Rik is bang, bang voor alles. Omdat hij weet hoeveel kans je hebt een bult te vallen als je in een boom klimt, hoe groot de kans is dat je door de bliksem wordt getroffen, hoe groot de kans is dat je je verslikt in een broodje kaas enz enz.

15.00 uur Kunstlezing: magische wereld van Leonora Carrington
Leonora Carrington was een Mexicaans kunstenaar en schrijver van Britse afkomst. Ze hield zich vooral bezig met surrealistische kunst.

13.00 Workshop voor kinderen: Ik zie, ik zie… “Hoe zie je jezelf?
Of hoe ziet jouw vader jou? Bij deze grappige workshop teken je elkaars portret op een doorzichtig vel. Daarna kun je met papier kleur geven aan je portret!”

Vroeger werd in de weken voorafgaand druk gerepeteerd voor een toneelstuk. Tijdens de dag zelf was er een feestmaal (eend en spruitjes!) op echte porseleinen borden met zilveren bestek. Het leven was zwaar in het weeshuis voor de weeskinderen, maar Elisabethdag was en is altijd iets om naar uit te kijken.

Elisabethdag is op zondag 19 november en duurt van 12.00 uur tot 16.00 uur. Reserveren kan op www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda Dus inclusief entree, activiteiten en warme chocomel.

Gegevens

Datum:
zo 19 november 2023
Tijd:
12:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Elisabeth Weeshuis
Herenstraat 29
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie