Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ellen van Vollenhoven – Van A naar B (B)

do 9 februari - zo 30 april

Ellen van Vollenhoven exposeert  de komende maanden op meerdere plaatsen. Ze laat vanaf 5 februari in de serre van Caatje aan de Lek en vanaf 9 februari in De Acht Zaligheden schilderijen en tekeningen zien. “Kunst maken, kunst kijken en kunst beleven, dat is beweging, verandering, een creatieve ontwikkeling. Exposeren is een momentopname van dat proces”, zegt kunstenaar en docent Ellen van Vollenhoven. Ze neemt die beweeglijkheid wel heel letterlijk! Door tegelijkertijd op twee plekken te exposeren maakt Ellen verbinding tussen het centrum van Culemborg en de uiterwaarden en hoopt ze mensen in beweging te krijgen, van A naar B.

 

[B]  In De Acht Zaligheden exposeert Ellen schilderijen en tekeningen.  De schilderijen zijn voortgekomen uit het dagelijks tekenen. Met stift en pen word je gedwongen met iedere lijn te werken er kan niet getwijfeld of gegumd worden. Terwijl je met schilderen juist enorm veel vrijheid hebt. Door te blijven tekenen train je jezelf in zowel techniek als in kritisch kijken.

Het gemeentemonument De Acht Zaligheden staat in de tuin van het Culemborgse stadskantoor. Dit gebouwtje werd in 1899 in gebruik genomen als toiletgebouw voor het kleinseminarie. Het seminarie brandde af, het gebouwtje bleef bewaard. Sinds 2003 is De Acht Zaligheden in gebruik als expositieruimte. Het kleinste galerietje van Culemborg!

 

Ben je geïnteresseerd in een van Ellens kunstwerken of zoek je een workshop of tekencursus? Neem gerust contact op via haar website. Het nieuwe atelier in de voormalige meubelfabriek Van Gaasbeek en Van Tiel is op afspraak te bezoeken.

 

De Acht Zaligheden: bij Ridderstraat 250 Culemborg (achter het stadskantoor)
Caatje aan de Lek: Goilberdingerdijk 40 Culemborg Caatjeaandelek.nl
Atelier Ellen: Parallelweg West 35 Culemborg (pand Van Gaasbeek en Van Tiel)

www.ellenvanvollenhoven.nl

Gegevens

Begin:
do 9 februari
Einde:
zo 30 april
Evenement Categorie:

Locatie

De Acht Zaligheden
Ridderstraat bij 250
Culemborg,
Bekijk de site van Locatie