Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nino Gvilia + Elize Lutz – Evening at the Factory

do 21 maart @ 19:30 - 23:00

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met een indringend concert van Nino Gvilia en de expo opening van Elize Lutz.

NINO GVILIA

Nino Gvilia, geboren in Poti, vlakbij het Paliastomi-meer in Georgië, is een singer-songwriter met teksten die zowel over ecologie en politiek gaan, als over lichamen en liefde. Haar songs zijn beïnvloed door folk en minimalisme en maken gebruik van van tapes, field recordings, gesamplede vocalen van hedendaagse denkers en een scala aan vreemde instrumenten en vintage texturen, om zo een intens droomachtige sfeer te creëren.

Nino Gvilia werkt samen met de Italiaanse muzikanten Zevi Bordovach (synth en keyboards) en Pietro Caramelli (elektrische gitaar en zang). Ze brengen in maart 2024 hun debuutalbum NICOLE uit, waarop nog veel meer muzikanten meespelen. Live in de Gelderlandfabriek zijn ze met z’n drieën.

Maar… Nino Gvilia bestaat niet. Ze is een fictief personage dat componeert, interviews beantwoordt en leeft in mockumentaries, uitgevonden om na te denken over vragen als: is het nog mogelijk om sentimentele en politieke inhoud over te brengen via de liedvorm? En hoe verhoudt deze behoefte zich tot de verzadiging van mainstream mechanismen?

ELIZE LUTZ

 

 

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Gegevens

Datum:
do 21 maart
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/nino-gvilia-elize-lutz/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie