Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eaters of the Soil – Evening at the Factory

do 16 mei @ 20:00 - 23:00

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met de Utrechtse doom-metal-noise-freejazz-improv-sensatie Eaters of the Soil en de expo-opening van de Amsterdamse beeldend kunstenaar Jordi de Vetten.

EATERS OF THE SOIL

Eaters of the Soil is een doom metal act uit Utrecht, die het genre op eigen wijze benadert door het te combineren met noise, freejazz en improvisatie. Waar de drums en doombas het zware fundament leggen, hebben gitaar, trombone en fretloze bas een vrije rol en improviseren hun partijen om zo onverwachte lagen en stemmingen toe te voegen. Sinds de oprichting eind 2020 bracht de band reeds zes EP’s uit. In recensies worden vooral de beklemmende sfeer, het onverwachte en het spelen met de spanningsboog van de luisteraar geprezen. Hoewel de muziek instrumentaal is, verkent de band de donkere en manipulatieve kant van de menselijke geest door middel van spraaksamples.

Eaters of the Soil mag dan een relatief nieuwe band zijn, de gezamenlijke ervaring van de bandleden strekt zich uit van underground metal (o.a. Devious, Next Waste Dimension en The Howl Ensemble) tot noise-improvisatiecollectief Lärmschutz en samenwerkingen met artiesten als Dirk Serries, Mauro Pawlowski (dEUS, Evil Superstars) en Trevor Dunn (Fantômas, John Zorns Masada).

We boekten Eaters of the Soil in de Gelderlandfabriek op verzoek van een van onze trouwste bezoekers. Bedankt Klaas.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Gegevens

Datum:
do 16 mei
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/eaters-of-the-soil-jordi-de-vetten/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie