Laden Evenementen

« Alle Evenementen

familie ligconcert Jeroen van Veen – Jam, Jazz & Pizza

zo 18 februari 2024 @ 14:30 - 16:00

Jeroen van Veen

Jeroen van Veen (1969) is een Nederlandse pianist en componist. Na zijn studie aan het Conservatorium te Utrecht speelt hij over de hele wereld als solist en als onderdeel van meerdere ensembles. Zijn stijl valt onder de minimal music, maar hij maakt ook graag uitstapjes richting jazz, blues, techno, pop, soundscape en trance.

Ligconcert

Als kind lag hij, Jeroen van Veen, bij zijn moeder onder de vleugel als zij pianospeelde. De directheid van de klank en de ervaring om liggend te luisteren naar muziek was fascinerend. Later, eenmaal afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht, ging hij zijn eerste cd’s maken. Voordat de cd naar de fabriek werd opgestuurd ging Jeroen altijd op de bank liggen om de muziek nog eens ontspannen over zich heen te laten komen, dit doet hij overigens nog steeds.

In 2005 gaf Jeroen met collega’s een aantal ligconcerten in Canada. In Vancouver gaven ze een concert met vier vleugels waarbij het publiek in luxe fauteuils zat. In Edmonton mocht het publiek liggen naast en onder de vleugels, en tijdens het concert ook zachtjes opstaan om een andere ligplek te kiezen. Beide concerten leverden veel enthousiaste reacties op; mensen hadden nog nooit zoiets meegemaakt. De bron van de belevingsconcerten was geboren.

speciaal voor kinderen

Dit ligconcert in de Gelderlandfabriek is een familie editie van Jam, Jazz en Pizza waarbij kinderen uitdrukkelijk uitgenodigd zijn.

Jam, Jazz & Pizza is de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Iedere derde zondag van de maand is er een nieuwe editie.

In samenwerking met Jazzhelden Live.

Gegevens

Datum:
zo 18 februari 2024
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/familie-ligconcert-jeroen-van-veen/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie