Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FILM The Old Oak | 12+ ⭐️EXTRA GEBOEKT⭐️

zo 3 maart @ 20:15

De Britse filmmaker Ken Loach levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland.

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). Oprecht, hoopvol en actueel.
 
In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen. Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty.
 
De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde. ‘Ken Loach’ laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit’ (4 sterren – The Guardian).
 
Duur: 113 min.
 
De prijs is inclusief drankje.

Gegevens

Datum:
zo 3 maart
Tijd:
20:15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie