Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassieke Reeks | Maarten Koningsberger en Bas Verheijden

zo 3 maart @ 14:30

Bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden brengen een progamma ‘Vers 2′ met 12 gedichten, steeds getoonzet door twee verschillende componisten.

Het derde jaar alweer van onze Klassieke Reeks, op initiatief van de Culemborgse Nine Sligter. Met deze reeks wordt een grote groep liefhebbers van klassieke muziek de kans geboden om in Culemborg te kunnen genieten van concerten met musici van internationaal niveau.

Zij vertolken onder meer liederen van J. Brahms | H. Wolf | F. Schubert | F. Mendelssohn | G. Fauré | A. Diepenbrock.

Maarten Koningsberger en Bas Verheijden zijn muzikale zielsverwanten: beiden hebben een enorme muzikale fantasie en zijn altijd op zoek naar nieuwe kleuren. De recitals die zij samen gaven (met onder meer Winterreise, Die Schöne Müllerin, VERS 2 en Nederlandse hertalingen van Dichterliebe en Winterreise) zijn altijd een bijzondere gebeurtenis waarbij het publiek unaniem oordeelt dat het hier een gouden duo betreft.

Een grote verscheidenheid van stijlen is kenmerkend voor bariton Maarten Koningsberger. Dat geldt voor zijn operarollen maar ook voor zijn recitalprogramma’s die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld, zo zong hij o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam, de Carnegie Hall in New york, het Barbican Centre in Londen, de Baxter Concert Hall in Kaapstad, de Bejing Concert Hall in China, het Mann Auditorium in Tel Aviv, de Staatsoper in Berlijn, het Theater an der Wien in Wenen, de Philharmonie in München en het Romanian Atheneum in Boekarest. Hij heeft inmiddels zo’n 30 cd’s opgenomen met repertoire dat loopt van Dowland tot Jazz. Maarten Koningsberger gaf les aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatoire National Supérieur in Parijs.

In 1997 won Bas Verheijden de 2e prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola. In 2000 vestigde Verheijden definitief zijn naam door op dertien achtereenvolgende dagen Rachmaninovs beruchte 3e Pianoconcert uit te voeren in vrijwel alle zalen van Nederland met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Roland Kieft. Van de uitvoering in Het Concertgebouw werd een live-cd opgenomen. In 2001 werd Verheijden uitgenodigd om een week lang masterclasses te volgen bij Maria João Pires. De AVRO maakt hiervan een documentaire. Bas Verheijden heeft naast solorepertoire de afgelopen 30 jaar ontzettend veel kamermuziek gespeeld. In 2004 verscheen een dubbel-cd van Verheijden en Liza Ferschtman die een 10 kreeg in de Luister. Verheijden won met pianist Niek van Oosterum als duo op twee piano´s in 1997 de voorloper van Dutch Classical Talent concours en het kamermuziekconcours van het Nederlands Impresariaat in 1998.

De prijs is inclusief drankje.

Gegevens

Datum:
zo 3 maart
Tijd:
14:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie