Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Galerie Brandstof x WaardArt

za 13 mei 2023 @ 15:00 - zo 11 juni 2023 @ 17:00

Het is eindelijk weer zover, het nieuwe seizoen van Galerie Brandstof aan de Diefdijk gaat weer beginnen. Zaterdag 13 mei is de grote opening om 15.00 uur. Er wordt afgetrapt met een expositie in samenwerking met WaardArt. WaardArt is een kunstenaarsvereniging in West Betuwe. Elk jaar, het laatste weekend van september, organiseren zij atelierroutes. Tot 12 juni exposeren er 4 kunstenaars van WaardArt in Galerie Brandstof.

SYMBIOSE

De kunstenaars die exposeren zijn: Charlotte Vonk, Christoph Blans, Soraya van Houwelingen en Saskia van Herwaarden. De tentoonstelling is samengesteld omdat de werken van deze kunstenaars elkaar versterken door samen te werken. De verscheidenheid in fragiliteit, mediums, kleur, grootte en materialiteit, zorgt ervoor dat er symbiose ontstaat.

 

Charlotte Vonk | afbeelding 1

Charlotte is illustrator en heeft voor verschillende tijdschriften gewerkt, zoals Viva, Opzij, Marie-Claire, Allerhande en voor verschillende televisieprogramma’s zoals Sesamstraat. Daarnaast maakt zij schilderijen en collages op doek. Met gouache en acrylverf maakt ze niet-figuratieve composities, opgebouwd uit platte vlakken en lijnen in een palet van meestal uitgesproken kleuren. De werken blijven vaak zonder titel, maar de schilderijen zijn in al hun eenvoud leesbaar.

 

Christoph Blans | afbeelding 2

Christoph gebruikt oude en nieuwe houten palen die hij bewerkt met zagen en beitels. Zijn beelden zijn streng en geometrisch van vorm, maar worden ook bepaald door de textuur en tekening van het hout. Naast beeldhouden schrijft en fotografeert hij ook. Zijn foto’s zijn vaak dromerig, soms vrij realistisch en soms abstract. Hij stort zich graag in het onbekende en onderzoekt hoe hij zich op verschillende manieren kan uitdrukken.

 

Soraya van Houwelingen | afbeelding 3

Belangrijke thema’s in Soraya’s werk zijn verval, kwetsbaarheid, agressie, seksualiteit en de dood. Naast olie- en acrylverf werkt zij met de meest uiteenlopende media: kranten, textiel, persoonlijke memorabilia, zand en organisch materiaal zijn terug te vinden in veel van haar werk. Vaak laat zij zich inspireren door mensen in haar directe omgeving. Hoewel veel van haar werk als portretten kunnen worden gecategoriseerd zijn het vaak geen portretten in de traditionele zin van het woord, eerder vertegenwoordigen ze een emotie of herinnering.

 

Saskia van Herwaarden | afbeelding 4

Groots en meeslepend op de vierkante centimeter. Immer nieuwsgierig naar de kleine wereld om haar heen onderzoekt Saskia de essentie van levende en soms ook dode wezens. Papier en inkt zijn tegenwoordig haar geliefde materialen om mee te werken. Materialen afkomstig uit haar ouderlijk huis of haar tuin, van papier tot pigmenten, alles is welkom in de nieuwe droomwereld van Saskia.

 

Galerie Brandstof is dit jaar tot 1 oktober elk weekend geopend. Kom je ook een lekker kopje koffiedrinken op ons terras met prachtig uitzicht op het natuurgebied? En daarna kan je jezelf laten verwonderen in de expositieruimte, waar elke maand een andere expositie is.

Wil je zelf ook leren kijken en je creatieve vaardigheden ontwikkelen?

Regelmatig geven kunstenaars workshops. Houd de website en Instagram in de gaten voor nieuwe exposities en de workshops. Voor meer informatie www.galeriebrandstof.nl

Gegevens

Begin:
za 13 mei 2023 @ 15:00
Einde:
zo 11 juni 2023 @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie Brandstof
Diefdijk 19
Culemborg,
+ Google Maps