Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en de Koninklijke Sofia’s Vereeniging

za 1 juni @ 20:00

Twee toporkesten in de Grote of Barbarakerk Culemborg. Zaterdagavond 1 juni geven het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en de Koninklijke Sofia’s Vereeniging uit Loon op Zand een groots concert in de Grote of Barbarakerk. Het wordt een duik in de wereld van ongekende hartstocht en  dans gevolgd door een muzikale wandeling tussen 16 schilderijen van Viktor Hartmann.

Beide orkesten hebben jarenlang onder de bezielende leiding gestaan, van één Nederlands beste dirigenten van de symfonische blaasorkesten, Heinz Friesen.  Hij was een voorvechter van grote symfonische werken uit het romantische repertoire. Zijn uitvoeringen van grote composities hebben de blaasmuziek een volwassen uitstraling gegeven. Als eerbetoon aan de maestro, die dit jaar alweer 5 jaar geleden is overleden, verzorgen de twee orkesten nu samen dit concert.

Beide orkesten kunnen zich gelukkig prijzen met twee geweldige dirigenten, Arjan Gaasbeek en Jos Schroevers, die in de voetsporen zijn getreden van dit muzikale icoon. Het programma onderdeel van Pieter Aafjes begint met de dramatische escapades van de beruchte piraat Zampa  en staat daarna bijna geheel in het teken van dans met de  Symfonische Dansen van Sergej Rachmaninov  en de levendig, opzwepende Armeense Dansen van Alfred Reed. De Koninklijke Sofia’s Vereeniging neemt het publiek mee naar  een groot symfonisch werk, de beroemde Schilderijen Tentoonstelling van Moesorgski.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerkdeuren gaan open om 19.15 uur. Kaarten voor dit bijzonder unieke concert zijn binnenkort online verkrijgbaar via www.pieteraafjes.nl  Vanaf 15 mei bij Boekhandel Tomey op de Markt in Culemborg of indien voorradig 1 juni aan de kerk.

Gegevens

Datum:
za 1 juni
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grote of Barbarakerk
Grote Kerkstraat 2-4
Culemborg, Gelderland
+ Google Maps