Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassieke Reeks | Meesterpianist Ronald Brautigam

zo 5 november 2023 @ 14:30

Ronald Brautigam heeft zich een reputatie opgebouwd als een van de meest toonaangevende pianisten van zijn generatie.

Het derde jaar alweer van onze Klassieke Reeks, op initiatief van de Culemborgse Nine Sligter. Met deze reeks wordt een grote groep liefhebbers van klassieke muziek de kans geboden om in Culemborg te kunnen genieten van concerten met musici van internationaal niveau.

Meesterpianist Ronald Brautigam speelt vandaag werken van L. van Beethoven: Rondo a capriccio | 7 bagatellen | Sonate op 101 |Sonate in A, D.959

Ronald Brautigam heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest toonaangevende pianisten van zijn generatie. Naast zijn reguliere concertpraktijk, waarin hij moderne instrumenten bespeelt, ontwikkelde hij zich tot een vooraanstaand fortepianist. Als leerling van de legendarische Rudolf Serkin heeft hij zich in de loop der jaren gevestigd als een autoriteit op het gebied van klassieke en vroeg-romantische componisten, met een veelgeprezen discografie op het BIS label met complete werken van Haydn, Mozart en Beethoven, alsmede solowerken en concerten van Kraus, Weber en Mendelssohn.

In 2004 verscheen de eerste van 15 CDs met het complete oeuvre voor fortepiano van Beethoven, door het Amerikaans blad Fanfare uitgeroepen tot ‘een cyclus die de complete praktijk aangaande de uitvoering van deze muziek op moderne instrumenten ter discussie stelt, een verandering van het stilistische interpretatiemodel’. In 2015 ontving hij voor zijn opnamen van de complete Beethoven sonates een Edison en de prestigieuze Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik.

De prijs is inclusief drankje.

Gegevens

Datum:
zo 5 november 2023
Tijd:
14:30
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie