Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klassieke Reeks | Nieuwjaarsconcert – Animato kwartet met Jelmer de Moed

wo 3 januari @ 20:15

Het nieuwjaarsconcert dit jaar wordt verzorgd door het Animato kwartet met Jelmer de Moed – klarinet.

Het derde jaar alweer van onze Klassieke Reeks, op initiatief van de Culemborgse Nine Sligter. Met deze reeks wordt een grote groep liefhebbers van klassieke muziek de kans geboden om in Culemborg te kunnen genieten van concerten met musici van internationaal niveau.

Het nieuwjaarsconcert is dit jaar op woensdag 3 januari. Dan speelt het Animato kwartet met Jelmer de Moed op klarinet.

Ze gaan werken spelen van L.v. Beethoven, H.de Vlieger en na de pauze het klarinetkwintet van J.Brahms

Het Animato Kwartet, opgericht in 2013, bestaande uit Inga Våga Gaustad viool, Tim Brackman viool, Elisa Karen Tavenier altviool en Pieter de Koe cello wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland; het kwartet staat bekend om haar intense en krachtige spel, en grote podiumuitstraling.

In hun programma’s combineren de vier musici zowel klassieke werken uit het strijkkwartetrepertoire als, soms speciaal voor hen gemaakte, hedendaagse composities. Het kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in het Amsterdamse Concertgebouw, Utrecht/TivoliVredenburg, Den Haag/Diligentia, Muziekgebouw Eindhoven en de Rotterdamse Doelen. Het Animato nam deel aan de Strijkkwartet Biënnale 2020 in Amsterdam en zal ook in de versie van 2024 weer haar opwachting maken. Het kwartet nam ook deel aan evenementen zoals het Utrecht International Chamber Music Festival en was te horen op festivals in Portugal, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk. In 2022 tijdens de 9e International Joseph Joachim Chamber Music Competition in Weimar ontving het kwartet de Speciale Prijs voor een buitengewoon getalenteerd ensemble.

Jelmer de Moed (1995) is een gepassioneerde klarinettist en curator die zijn liefde voor kamermuziek combineert met interdisciplinaire projecten vanuit Studio de Moed. Hij geeft concerten als solist en speelt regelmatig kamermuziek met Rik Kuppen, Bram van Sambeek, Elisabeth Hetherington en het Animato Kwartet. In 2022 verscheen zijn debuut CD met Rik Kuppen bij AVROTROS Klassiek met werken van Brahms, Berg, Schumann en Debussy. Ook was hij finalist van Dutch Classical Talent waarvoor hij project NOX initieerde met werk van Pierre Boulez, Steve Reich, Amarante Nat en Tijn Wybenga voor klarinet en speakers. Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij studeerde klarinet bij Arno Piters, Hans Colbers en Martin Spangenberg en bijvak kamermuziek bij Eberhart Feltz.

De prijs is inclusief drankje.

Gegevens

Datum:
wo 3 januari
Tijd:
20:15
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon
0345 - 521546
E-mail
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie