Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ladri di biciclette – film & inleiding

zo 31 oktober 2021 @ 19:30

Deze herfst starten we met een historische filmreeks in samenwerking met het geschiedenisgenootschap Voet van Oudheusden. Een inleiding over de geschiedenis van de film na de Tweede Wereldoorlog.

In Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië staan er op dat moment een nieuwe generatie filmmakers op. De Franse ‘Nouvelle Vague’, het Italiaans ‘Neo-expressionisme’, de ‘British New Wave’: het zijn allemaal stromingen die dat op een heel eigen manier invullen.

Een mooi voorbeeld daarvan is Ladri di biciclette van Vittorio di Sica uit 1948. Ladri di biciclette (Fietsendieven) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Luigi Bartoloini. De film ontving een Oscar en een speciale ereprijs voor beste niet-Engelstalige film van het jaar. Daarnaast is ze bekroond met meer dan vijftien andere prijzen, waaronder een Golden Globe en BAFTA Award.

De inleiding wordt verzorgd door Drs. Constant Hoogenbosch (Nijmegen, 1967), hij studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film-, televisie- en radiowereld zette Hoogenbosch in 2000 zijn eigen mediabedrijf ‘Movie Machine’ op, vanuit daar werkt hij in en buiten Nederland samen met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld.

 

Ben je lid van Voet van Oudheusden? Dan ontvang je €2,50 korting op je filmticket met de actiecode die je van Voet krijgt.

 

De inleiding start om 19:30 uur, de film om 20:00 uur.

 

Wil je je avondje uit compleet maken door vooraf heerlijk uit eten te gaan? Bel dan vooral naar La Trottola (wij zijn fan!), ze zijn specialist in de mooiste Italiaanse gerechten én zitten schuin tegenover ons theater, dus naast een fijn diner zorgen ze er zeker voor dat jullie mooi op tijd zijn voor de voorstelling. Reserveer via 0345-250076 en vraag om het theater-/filmmenu (2-gangen €25,- of 3-gangen voor €35,-).

Gegevens

Datum:
zo 31 oktober 2021
Tijd:
19:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Genootschap A.W.K. Voet van Oudheusden
E-mail
secretaris@voetvanoudheusden.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie