Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nazomeren met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor

zo 3 september @ 13:45

Kom zondagmiddag 3 september a.s. vanaf 13.45 uur met ons meegenieten van de warme nazomerklanken van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor olv Grigori Sarolea. De entree is vrij, wel wordt een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten op prijs gesteld.

Het HBM – niet specifiek kerkelijk gebonden- brengt Slavisch-Byzantijnse (kerk)muziek in de zgn. kloosterstijl. Het zijn soms ‘eenvoudige’ melodieën zoals deze door de monniken in de kloosters worden gezongen, maar ook prachtige vierstemmige composities staan op het repertoire.
De muziek van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor brengt het publiek in de sfeer van eeuwenoude iconen en kathedralen en de geur van wierook en brandende kaarsen dragen daartoe bij. De aardse werkelijkheid wordt even terzijde gelegd als de luisteraar de hymnen en gezangen beleeft die soms honderden jaren oud zijn. Meer en meer spreekt deze muziek de mensen in de westerse wereld aan omdat de harmonieën ons vertrouwd in de oren klinken, de klankcombinaties soms verrassend zijn en zeer aangenaam zijn om naar te luisteren.

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor (HBM) dat in 1985 is opgericht, staat onder leiding van Grigori S. Sarolea. Het HBM heeft inmiddels 6 Cd’s uitgebracht.
Voor contact of informatie over het koor, een optreden of cd’s, zie: www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl / fghkramer@ziggo.nl

Gegevens

Datum:
zo 3 september
Tijd:
13:45
Evenement Categorie:

Locatie

Oud Katholieke Kerk
Varkensmarkt 18-20
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie