Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joel Sarakula – Off Track

za 25 november 2023 @ 20:00 - 23:00

Joel Sarakula is een in Europa gevestigde Australische artiest. Die met zijn lange blonde haar en retro kleding de hedendaagse wereld door een vintage bril bekijkt en daarover Soulful Pop liedjes schrijft, zingt en produceert.
Denk aan Ray Manzarek als frontman van een soulband uit de jaren 70. Zijn muziek is gebaseerd op een rijk, op de jaren zeventig geïnspireerd palet, op softrock-, funk- en disco-invloeden. Zonnige, uptempo jams voor donkere tijden. Hij ziet er misschien uit als een lang verloren gewaande Gibb-broer, maar tijdens liveconcerten is er altijd een oneerbiedig gevoel voor humor, precies op de rand.

wereldreiziger

Geboren in Sydney en momenteel gevestigd in Las Palmas de Gran Canaria (via Londen). Sarakula is een songwriter die, op zoek naar zijn muze, de wereld rond heeft gereisd en onderweg van alles heeft meegemaakt. Van slachtoffer zijn van carjackings in het Caribisch gebied tot optredens in de afgelegen vissershaven-dorpjes in Noorwegen. In 2012 vestigde hij eindelijk zijn carrière in Groot-Brittannië en Europa. Na 10 jaar in Londen heeft hij het hoogtepunt van de pandemie op de Canarische Eilanden doorgebracht. Zijn ervaringen met het eilandleven leidden tot de creatie van zijn nieuwe album ‘Island Time’.

pickup-bands

Joel Sarakula is een vast gegeven in het festival- en clubcircuit. Hij heeft opgetreden op SXSW, Primavera, Glastonbury, Reeperbahn Festival en soul-funk georiënteerde festivals als St. Paul Soul Funk Festival, Imaginafunk en Blackisback.
Als internationalist toert hij met pickup-bands uit elk gebied waar hij speelt. Een band uit Barcelona voor Spanje, een band uit Berlijn voor Duitsland, enzovoort. Deze interculturele uitwisseling is een eerbetoon aan de jaren zestig en zeventig, toen wereldreizende soul- en popartiesten uit de VS hetzelfde deden. En het garandeert dat zijn liveshows fris, spannend en vaak onvoorspelbaar blijven.

dansen

De avond wordt lekker aanstekelijk afgesloten door DJ Jehudi , die ons op geheel eigenwijze trakteert op het beste van de jaren 90 tot nu. Check in en reis mee.

Gegevens

Datum:
za 25 november 2023
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/joel-sarakula/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie