Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Toffeldagen

zo 14 juli @ 13:00 - 20:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Eén evenement op zo 14 juli 2024 om 13:00

Schuif aan op 13 en 14 juli in Culemborg tijdens de Toffeldagen. Proef de heerlijkste gerechtjes, dans of zing mee op de muziek en struin de braderie af naar leuke koopjes. Volop culinaire, culturele en muzikale hoogstandjes voor jong en oud in de prachtige oude binnenstad van Culemborg.

 

Muzikale live optredens
Twee dagen staat de binnenstad van Culemborg op zijn kop. Op zaterdag 13 juli is er een gevarieerd aanbod van heerlijk eten en drinken waar je je zintuigen mee laat prikkelen. Laat je ook verrassen door diverse muzikale live optredens. Artiesten uit Culemborg maar ook van daarbuiten maken al dansend en zingend het feestje compleet tot laat in de avond.  Je hoort Nederlandse smartlappen, ska, blues, soul, funky, the sixties en seventies, pop en nog veel meer. Ook aan de kleintjes is gedacht. Er staat een de draaimolen en een springkussen voor de kinderen op de markt.

Braderie
Op zondag 14 juli kun je struinen langs talloze kramen op de Varkensmarkt en de Markt. Van kunst, antiek en curiosa tot met de hand gedraaid keramiek, vintage kleding en prachtige huisdecoraties. Er is voor ieder wat wils. De markt nodigt uit tot een ontdekkingstocht en het genieten van bijzondere vondsten. Zeker een bezoek waard. Op de kindermarkt kun je snuffelen naar kinderspelletjes, – kleren en nog veel meer. Op hun kleedjes, net zo als op Koningsdag, verkopen ze hun spulletjes.

Sportieve strijd op de Lek
Al vele jaren is onze prachtige Lek het middelpunt van een sportieve strijd. Op zaterdag 13 juli nemen de roeiers in hun sloep het tegen elkaar op tijdens Respect aan de Lek. De open water zwemklassieker Beusichem – Culemborg in de Lek vind plaats op zondag 14 juli. Kom jij ze aanmoedigen?

Ontmoeten en genieten
Raijmond Rison, bestuurslid,: ‘Als stichting Vrijstad festival is onze belangrijkste doel om diversiteit te vieren tijdens de Toffeldagen. Om mensen met een andere achtergrond met elkaar in verbinding te brengen. Deze verbinding maken we mogelijk door tijdens de Toffeldagen in de binnenstad van Culemborg een plek te maken voor ontmoeting door muziek, dans, theater, eten en drinken. Ga met anderen in gesprek, drink samen een biertje of geniet samen van de muziek en blijf niet in je eigen bubbel zitten.
Toffel staat voor tafel. Het symbool voor samenkomen en ontmoeten. Aan tafel zit je samen, eet en drink je met elkaar of speel je samen een speeltje. Kom naar De Toffeldagen. Geniet daar van alles wat wordt aangeboden maar ook van elkaar.

De Toffeldagen wordt georganiseerd door Vrijstad festival samen met veel andere Culemborgse partners en vrijwilligers.
Volg ons op facebook en instagram.

Fotograaf: babiche@studiopook.nl

Gegevens

Datum:
zo 14 juli
Tijd:
13:00 - 20:00
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Binnenstad
Culemborg, + Google Maps