Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Will We Ever Be Free…? | T-jater Stars

do 25 mei @ 20:00

De T-jater Stars bestaat uit een kleine groep jongeren in de leeftijd van 9 tot 16 jaar, die theaterlessen volgen in de T-jater Klas in Geldermalsen.

Will We Ever Be Free is een voorstelling over jonge statushouders en jonge vluchtelingen. De T-jater Stars laten een licht schijnen op hun vlucht uit de oorlog en de taken waar zij voor staan wanneer ze in ons land komen. Want ze moeten heel veel, waaronder – want daar hebben ze de leeftijd voor – zichzelf ontdekken. Maar hoe ontdek je jezelf, als je jezelf bent kwijtgeraakt tussen twee landen?

In de setting van een zomerse avond komen verschillende jongeren samen rond een vuurkorf. Ze hebben een uitnodiging, maar niemand weet van wie en niemand kent elkaar. Wat hebben deze jongeren met elkaar te maken, wat hebben ze elkaar te vertellen en hoe eindigt de avond?

Will We Ever Be Free is een Nederlands gesproken stuk, dat ongeveer 1 uur en 15 minuten duurt en dat gespeeld wordt door een groep van 9 Nederlandse én buitenlandse meisjes. Het is een tekststuk met sterk beeldende elementen, waardoor het letterlijk en volledig kunnen volgen van de tekst niet een vereiste is om de boodschap van het verhaal te kunnen begrijpen. Het verhaal is gebaseerd op de gesprekken die in de afgelopen zomer hebben plaatsgevonden met verschillende tieners, uit o.a. Syrië, Turkije, Oekraïne, Oeganda en Zuid-Afrika. Het stuk laat hun herinneringen aan oorlog en onderdrukking en hun herinneringen aan het vluchten uit het thuisland zien – in die zin kan de voorstelling confronterend zijn – maar ook hun zoektocht naar zichzelf wanneer ze eenmaal in hun nieuwe, veilige land zijn aangekomen.

In de maanden mei en juni wordt deze voorstelling in verschillende kleine theaters in het rivierengebied en de wat wijdere omgeving gespeeld

Gegevens

Datum:
do 25 mei
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

Theater De Fransche School
Telefoon:
0345 - 521546
E-mail:
kassa@theaterdefranscheschool.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theater De Fransche School
Havendijk 1
Culemborg,
Telefoon:
0345 521 546
Bekijk de site van Locatie