Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diggeth | support: Hee Hee Shamone – OnStage

vr 14 oktober 2022 @ 20:00 - 23:00

Diggeth

“Diggeth flikt het ‘m weer. Gringos Galacticos is op alle vlakken de overtreffende trap” – 3 voor 12 VPRO

Neem 50 jaar Hardrock, Metal, Southern Rock, good ol’ Rock-’n-roll, Seventies Rock en een vleugje Progressive Rock; de dame en heren van Diggeth gooien het moeiteloos in de blender en maken er hun eigen ding van. De uitkomst is altijd vet, zwaar, zompig en groovy. Dit drietal geeft de term Metal-‘n-Roll een nieuwe betekenis en met 3 albums op zak timmert de band hard aan de weg. De explosieve mix aan genres laat je achter met een flinke piep in je oren en een glimlach van oor tot oor. Je vraagt jezelf af: “Hoe kan een trio zo vet klinken?” Om te spelen moet je oefenen en repeteren, meters maken. Dat begrijpen Harald (Big H), Natasja (Pebbles) en Casper (The Chief) van Diggeth die al jaren elke tent, in binnen en buitenland, kort en klein spelen. Dat blijft niet onopgemerkt en Diggeth mocht al regelmatig openen voor gerenommeerde acts als Michael Schenker, Exodus, Blaze Bayley, Sacred Reich, Slayer, Megadeth, The Texas Hippie Coalition, Peter Pan Speedrock, Soulfly, Karma to Burn, Motörhead gitarist Phil Cambell, Disturbed en Flotsam & Jetsam.
De doorbraak kwam in 2019 met het 3e album “Gringos Galacticos” dat internationaal, unaniem positief, werd ontvangen, met hoge scores in toonaangevende magazines & ezines. Het resulteerde in vele festivalshows, drie UK tours en een heuse USA release op Qumran Records in 2020. Een USA tour moest worden uitgesteld i.v.m. de coronapandemie. De band blijft echter altijd trouw aan hun motto “Keep On Diggin” en verschanste zich in de studio. Het resultaat zal een heus dubbelalbum zijn waar meer dan ooit de heavy groove, the hooks en de melancholie op unieke wijze zal worden verenigt. De plaat zal dit najaar uitkomen via No Dust Records, i.s.m. Suburban Records in Europa en in USA via Qumran Records. De eerste single zal medio juni verschijnen, getiteld “Wuda, Cuda, Shuda”, vergezeld door een videoclip die zal in alle opzichten duidelijk maakt waarvoor “Keep on diggin” staat. Diggeth staat in de startblokken om menig zaal te verpletteren en op zijn grondvesten te laten schudden!!!

Hee Hee Shamone

Een moonwalking 3-eenheid met (ex)leden van Shinigami, Grasmoajer, Silicon Head, Pleurisy en Doghouse Gallows: een stel doorgewinterde muzikanten. Trek je dansschoenen aan, want we rocken met je mee! #metal #rock #disco #kingofpop

OnStage in de Gelderlandfabriek staat in de volgende versnelling. Verwacht elke tweede zaterdag een altijd toffe concertavond met een landelijk bekende naam en uiteraard een support-act uit de regio die de zaal plat spelen. Alles tussen metal, rock, blues, indy en singer-songwriter komt aan bod. Ontdek het en geniet van goede muziek met een lekker drankje tijdens OnStage!

Gegevens

Datum:
vr 14 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/diggeth-support-hee-hee-shamone/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie