Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hocus + Patrick Mangnus – Evening at the Factory

do 18 april @ 20:00 - 23:00

Onder de naam ‘an Evening at the Factory’ organiseren we een maandelijkse artist meetup. Verwacht kwalitatieve, vernieuwende en soms verwarrende programmering die stimuleert, inspiratie en horizonverbreding biedt en aanknopingspunten geeft voor een inhoudelijk gesprek nadien. Dit keer met een overdonderend solo concert van João Almeida.

Patrick Mangnus

We gaan in gesprek met beeldend kunstenaar Patrick Mangnus over zijn werk.

“De analogie met muziek schuilt in het tijdelijk karakter van de werken. Nooit zijn ze volledig af, hooguit op de pauzeknop gezet. Beelden worden versneden tot nieuwe collages. Alles wordt gesampled; niets blijft bij het oude. Niets is heilig en de (beeld)ruis en glitches vieren hoogtij. Tijden worden met elkaar vermengd en ergens in de hidden track schuilen subliminal messages.

Het kan gaan over organiseren, originaliteit, uitvinden en vooral samenwerking, inspiratie en transpiratie, fast forward, dubben, opnemen, kopiëren en transformeren!”

João Almeida

De Portugese experimentele muzikant João Almeida is vooral bekend om zijn vrije improvisaties op trompet. Maar in zijn nieuwe project Hocus hebben elektronische ruis en feedback de overhand gekregen. Als Hocus heeft hij in korte tijd 5 zeer goed ontvangen platen uitgebracht. Zijn live-optredens worden omschreven als ‘f****** heavy’ en ‘deeply disturbing’. João Almeida gebruikt zijn pocket trompet om zwaar vervormde, harde noise-loops te creëren die een gevoel van paranoia opwekken, wat naar zijn mening zijn dagelijkse leven correct weergeeft ten tijde van een huizencrisis in de geldhongerige stad Lissabon. Dit sonische palet leidt tot een nadruk op geluidstexturen: sputteren, raspen, knarsen, bruisen, fladderen, zoemen – alles opbouwend naar een geestverruimende climax.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

Gegevens

Datum:
do 18 april
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/hocus/

Organisator

de Gelderlandfabriek

Locatie

de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
Culemborg,
+ Google Maps
Telefoon
0345-227 227
Bekijk de site van Locatie