Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie: Jouw ultieme riviergezicht

do 22 september - do 27 oktober

De winnaars van de LekArt fotowedstrijd laten hun ultieme riviergezicht zien in het Weeshuis.

Zeshonderd jaar geleden liepen langs de Lek de schilders die nu wereldberoemd zijn vanwege hun prachtige landschappen en het prachtige lichtgebruik daarin. Bij de rivieren, zoals hier bij de Lek wandelden zij en maakten hun schetsen op het jaagpad: het pad van waaraf de trekschuiten werden voortgetrokken. In hun atelier stelden de schilders van meerdere schetsen een mooie landschapscompositie samen: hún ultieme riviergezicht.

De opdracht voor deze fotowedstrijd luidt als volgt

Wat is jouw ultieme riviergezicht op de Lek?

Maak voor deze wedstrijd jouw ultieme fotografische riviergezicht van de Lek. Dat mag een ‘straight photograph’ zijn, ofwel een foto die je in een keer goed geschoten hebt en waar je niets aan hebt gemanipuleerd. Het mag ook een bewerkte foto zijn: je mag kleuren veranderen en zaken in het beeld monteren, croppen en shoppen. Het mag zelfs een fotocollage worden met foto’s van heel andere landschappen, personen, voorwerpen of wezens. Als het uiteindelijke beeld nog maar fotografisch oogt en het stuk Lek waar LekArt Festival 2022 River Deep ook over gaat centraal blijft staan: van Vianen in het westen tot Wijk bij Duurstede in het oosten.

We zijn heel benieuwd naar jouw (denk)beelden over jouw ultieme riviergezicht op de Lek!!
Kijk voor de uitgebreide technische opdracht en spelregels op de website LekArt.nl.

 

Wedstrijd

Alle inzendingen worden ingedeeld in drie categorieën: basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en volwassenen. Uit iedere categorie kiest de jury een eerste, tweede en derde prijs. Alle winnaars worden een maand lang geëxposeerd in de Kapel van het Elisabeth Weeshuis Museum vanaf het  LekArt weekend op 23, 24 en 25 september.

De jury bestaat uit Maartje van den Heuvel, curator LekArt festival 2022 River Deep, Henkjan Kievit, natuurfotograaf en Leonieke Terlouw, directeur Elisabeth Weeshuis Museum.

Inzenden van jouw riviergezicht kan tot en met 1 september 2022 naar: fotowedstrijd@lekart.nl.

Let op de technische specificaties en de wedstrijdvoorwaarden en vergeet niet je naam en leeftijd  te vermelden.

beeld: Jan van Goyen, Rivierlandschap met gezicht op Vianen, 1649 olieverf op doek, 64,5 x 96,7 cm, collectie Rijksmuseum.

Gegevens

Begin:
do 22 september
Einde:
do 27 oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Kapel van het Weeshuis
Herenstraat 29
Culemborg,